Get To Know: Aisle

Aisle er et lovende nyt navn på den danske musikscene – læs vores interview her.

Den opkommende sangerinde Aisle beskrives som en unik kvindelig kunstner i et farverigt, kantet popunivers. Hun er aktuel med nummeret ‘Favorite Bad Habit’ og er en kunstner, vi kommer til at se meget mere til i 2019. Vi har mødt Aisle til en snak om hendes musik, inspiration og planer for fremtiden.“Aisle” betyder noget du går på, når du skal et sted hen. Hvad er dit forhold til ordet, og hvorfor valgte du det navn?

Jeg arbejder meget med symboler og metaforer i mine tekster, så derfor skulle mit kunstnernavn også indeholde det. Aisle (dansk: gang) er noget, der er skabt til at føre en et andet sted hen, end hvor man var før. Det repræsenterer, hvordan jeg gerne vil bevæge mit publikum kropsligt og sjæleligt. På en måde henfører navnet også til min egen personlige og kunstneriske udvikling. Jeg har høje ambitioner, og jeg er blevet præsenteret for så mange døre, og dem jeg har valgt, har ført og fører mig til en ny gang med nye døre og så meget potentiale. En Aisle er for mig en ”Mulighedernes Verden”.

Jeg valgte også navnet, fordi jeg ønskede noget simpelt, subtilt og let genkendeligt. Jeg kan godt lide være i øjenhøjde med publikum, men det er også okay, at man blot ved et navn kan vække lidt nysgerrighed, fordi der foregår en smule mystik omkring, hvem jeg er. Derfor valgte jeg også et navneord frem for et navn. Jeg havde før arbejdet med mere komplekse navne, og jeg prøvede mig frem længe, men det her gav mig den rigtige fornemmelse i maven.

På Instagram beskriver du din stil som at tage lytteren “til et nyt farverigt kantet popunivers med en ubekymret attitude og underspillet elegance” – kan du beskrive din musik med tre ord?

Original kantet pop. Men det lyder fedest på engelsk. Original Edgy Pop.

Hvor finder du din inspiration?

Fra oven. Det dumper egentlig ned til mig. Sammensatte toner, smukke billeder osv. Det hører nok med til at have sådan en kunstner hjerne. Der foregår hele tiden et spor med et tema, melodi eller en tekst. Man skulle tro, at jeg konstant lytter til musik, men det gør faktisk jeg ikke. Nogle gange kommer en ny melodi ud af en lyd fra en hårtørrer, eller en tekst kommer fra et øjebliks stilhed, hvor jeg kan høre mit ur gå eller mit hjerte slå, og vupti. Men jeg bliver selvfølgelig også inspireret af, hvordan andre artister synger og skriver sange, som overrasker. Jeg skriver ikke så meget om kærlighed for tiden. Jeg er i stedet begyndt at tage større temaer op, som jeg får lyst til at have en stemme i. Jeg har skrevet en sang, der dog ikke er udgivet endnu, som handler om, hvordan jeg ser alt det smukke blive byttet ud med beton.

I din seneste sang ‘Favorite Bad Habit’ synger du om nogen som en vane, du ikke kan stoppe med – tror du, det er svært at droppe vaner, selvom de er dårlige for dig?

Jeg tror, det handler om, hvor længe man har opbygget en ”yndlings dårlig vane”. Jeg tror, hjerneforskere har en god forklaring på, hvorfor det kan lade sig gøre at blive afhængig af noget, der ikke er sundt for dig. I sangen bliver det legaliseret, at der nogle gange er ting, der kan være svære. Fx at stoppe med en yndlings dårlig vane. At man begynder at reflektere over, om den dårlige vane giver værdi nok til, at man bør fortsætte med den, kan jo være det første step i en personlig forandring.

Du stod selv bag manuskript, instruktion og det kunstneriske udtryk i videoen ‘Favorite Bad Habit’ – hvordan var det at skabe din egen musikvideo?

Det er ikke så langt fra at skrive musik, men det var en meget lærerig oplevelse. Normalt arbejder jeg jo ”bare” med en producer eller andre sangskrivere, men her skulle jeg lige pludselig forholde mig til en stylist, en makeup artist og en kamera operatør. Til gengæld, så går det hele op i en højere enhed, når der ligger nogle fede optagelser, som munder ud i en video, jeg er stolt af. Jeg kan godt lide at tage ansvar for det, jeg laver, og når jeg får en idé, så vil jeg gerne være den, der sikrer, at den kommer i mål.

Hvad ville være dit bedste råd til at stoppe en dårlig vane, hvor følelser er involveret?

Der er nok altid følelser forbundet med det at have en dårlig vane, i og med at man frygter, hvad der sker, hvis eller når man stopper. Ellers stopper man jo bare. Det er menneskeligt. Mit bedste råd er, at man altid bør lytte til sin mavefornemmelse. Den slår aldrig fejl. For mig er det er lige som en indre stemme, der hvisker til dig, hvis du lytter godt efter, nogle mærker det som en klump i maven. Når man er klar til at bryde vanen, så kan man forestille sig, at man springer ud fra en 10-meter vippe og slipper frygten for at man rammer bunden.

Hvad skal der ske nu for Aisle?

Vi udgiver min 2. single i starten af året og dertil også en musikvideo, som der bliver arbejdet hårdt på lige nu. Det glæder jeg mig meget til. Året 2019 bliver det år, hvor jeg udgiver flere singler og skriver endnu mere ny musik, og flere kommer til at opdage det. Der kommer til at blive nye samarbejder. Det bliver også et år, hvor der bliver spillet endnu flere koncerter, som jeg pt. ikke kan løfte sløret for endnu.

Hør ‘Favorite Bad Habit’ på Spotify her:Tirsdag, 29. Januar 2019